Over UvA Academy

In het begin van het Industriële Tijdperk deden zich simultaan structurele ontwikkelingen voor op technologisch, politiek, maatschappelijk, economisch en ecologisch gebied. Mensen trokken naar de stad; het bestuur verschoof van de adel naar de burgers en de steden, de democratie deed zijn intree, riolen werden aangelegd om de volksgezondheid te beschermen, de economie werd gebouwd op andere productiefactoren dan in het agrarische tijdperk, enzovoort.

In deze tijd worden we voor de tweede keer geconfronteerd met uitdagingen en structurele ontwikkelingen op onder andere technologisch, economisch, ecologisch, politiek en sociaal-maatschappelijk vlak... tegelijkertijd. Het leidt tot dynamiek, complexiteit, volatiliteit en ambiguïteit. Het leidt tot vraagstukken (wicked problems) waar we moeilijk mee om kunnen gaan. Het brengt existentiële zaken aan het licht voor individuen, organisaties en de maatschappij in zijn geheel.

De UvA Academy is de enige instelling voor continuous professional development die state of the art inzichten uit wetenschap en praktijk toegankelijk en bereikbaar maakt voor professionals die diepgang en inspiratie zoeken. Voor diegenen die scherp willen blijven voor de uitdagingen van morgen in een constant veranderende wereld met grote uitdagingen. Dit doen we met toegankelijke en inspirerende programmamanagers, docenten en praktijksprekers. We vinden het belangrijk dat de programma’s goed te volgen zijn naast vaak een veeleisende baan. We helpen professionals (HBO en WO en een aantal jaren werkervaring) om te gaan met structurele ontwikkelingen. Hoe je ze kunt signaleren, ordenen, vertalen en hoe je er op kunt anticiperen binnen je organisatie?

Hiertoe bieden we diverse programma’s aan:

• Toekomst van Strategie, Organisaties, Organiseren en Werk. Het is het overkoepelende domein met masterclasses over hoe om te gaan met de uitdagingen van morgen bij het vergaren van inzicht, het formuleren van strategie, het ontwikkelen van organisaties.

Daarnaast hebben we programma’s die zich focussen op een specifiek domein:

• Steden: Toekomst van de Stad, de Circulaire Stad, de Beleving van de Omgeving
  • Privacy: Wat is de volgende stap en hoe verhouden zich de belangen van de organisatie ten opzichte van regelgeving en individuele wensen?
  • Communiceren: betekenisvol communiceren in een wereld met Nieuwe (digitale) Media
  • Leren: met de visie van grote denkers in het onderwijs over actuele vraagstukken

Het didactisch formaat is afgestemd op de professional met relevante werkervaring. Vraagstukken worden vanuit meerdere invalshoeken belicht; actuele academische inzichten worden gecombineerd met praktijkervaring en doorvertaald naar vragen van individuele deelnemers aan de programma’s.

Het merendeel van onze programma’s is open toegankelijk, maar we bieden ook de mogelijkheid maatwerkprogramma’s te ontwikkelen.

De UvA Academy is twee jaar geleden gestart als een start up van de FMG onder de naam Amsterdam Advanced Graduate School op initiatief van prof. Mark Rutgers en prof. Edith Smit en heeft de scale up fase bereikt. We bouwen aan een uitbreiding van onze afdeling en staan open voor suggesties over de uitbouw van onze activiteiten. We streven er naar, via onderwijs voor professionals vanuit maatschappij- en gedragswetenschappen, een waardevolle bijdrage te leveren aan onze samenleving.

• Onze programma's geven je de inspiratie, kennis, tools en het netwerk om het laatste wetenschappelijke inzicht in je dagelijkse praktijk toe te passen.
  • Voor professionals (HBO en WO met aantal jaar werkervaring) die diepgang en inspiratie zoeken.
  • Met toegankelijke en inspirerende programmamanagers, docenten en praktijksprekers.
  • Goed in te passen naast een veeleisende baan.
  • Om je te helpen navigeren in een constant veranderende wereld met grote uitdagingen.
  • Voor ‘continuous professional development’ programma's.

Vragen, mail, bel of app ons:
M: academy@uva.nl
T:  06-28 75 9672

Het UvA Academy Team

Ed Peelen      Directeur van UvA Academy en bijzonder hoogleraar Contentmarketing.
Ed is bereikbaar per mail
Mascha Walbeek    Coördinator UvA Academy en contactpersoon voor deelnemers.
Mascha is bereikbaar per mail of whatsapp
Maartje Luinenburg   Marketing & Communicatie UvA Academy.
Maartje is bereikbaar per mail of whatsapp
Esther Verhamme   Marketing & Communicatie UvA Academy.
Esther is bereikbaar per mail of whatsapp
Bart Götte   Programmamanager voor The Future of Work, The Future of Strategy & Toekomst van Organisaties & Organiseren
Piet Renooy   Programmamanager voor Toekomst van de Stad
Jorge Labadie   Programmamanager voor Digitale Marketing & Communicatie