Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Toekomst van Organisaties en Organiseren Masterclass

Realisatiekracht creëren met een wendbare, fluïde organisatie. Dit is het kernonderwerp in dit programma. Hoe doe je dat? Het is nodig voor succes in complexe, turbulente, dynamische, ambigue omgevingen. Het vraagt om een andere kijk op organisatiemodellen, besluitvorming, stijl van leiding geven, organisatiewijzen en transitievermogen.

In zeven bijeenkomsten helpen we je te verkennen hoe je om kunt gaan met complexe vraagstukken. We reiken uiteenlopende organiseerprincipes aan die een bijdrage kunnen leveren aan realisatiekracht in een dynamische en ambigue context. Toekomstgericht organiseren staat hierbij centraal. We stimuleren je om enerzijds kritisch te reflecteren op de effectiviteit van klassieke organiseerprincipes, en anderzijds nieuwe mogelijkheden te verkennen..

COVID-19 en UvA Academy
Uitgaande van de huidige situatie kunnen we onze programma's vanaf september weer op locatie organiseren. De gezondheid van onze deelnemers, docenten en medewerkers staat voorop, we volgen strikt de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Mocht de situatie veranderen voorafgaand aan de startdatum van de masterclass dan zorgen we voor een werkende (digitale of hybride) oplossing. 

Het programma is opgebouwd rondom vijf organisatie perspectieven, de V.U.C.A. context van je organisatie en cases.

Module 1 - De Toekomst van Organiseren | The Big Picture
Module 2 - Datagestuurd organiseren; Omdat het kan, of omdat het moet?
Module 3 - Organiseren vanuit het Business Model
Module 4 - Design thinking; Organiseren vanuit een idee, maar zonder specifiek resultaat voor ogen
Module 5 - Organiseren vanuit de waarde van relaties en ecosystemen
Module 6 - De mens centraal | Organiseren op basis van vertrouwen
Module 7 - Innovatie | Case: Healthcare
Module 8 - Reflectie; de eigen praktijk

Voor een uitgebreide beschrijving van de perspectieven en de inhoud van de bijeenkomsten, vraag vrijblijvend de brochure aan of neem contact met ons op via mail of telefoon.

Voor wie?

Dit programma is bedoeld voor managers, beleidsmakers en strategen die verantwoordelijk zijn voor het toekomstbestendig maken van hun organisatie.

 

 

 

 

Deze masterclass wordt gegeven door:

Bart Götte
Is Business futurist, psycholoog & keynote speaker. Als oprichter van FutureFlock daagt hij executives, beleidsmakers en professionals om vooruit te kijken. Bart is gespecialieerd in toekomstdenken.

Ed Peelen
Ed Peelen is programma directeur van de UvA Academy en bijzonder hoogleraar content marketing. Ed is gespecialiseerd in het klantgerichter of user centric krijgen van organisaties.

Verschillende UvA docenten verzorgen onderdelen van dit programma. Gastsprekers zijn onder andere:
Dr. Carla van der Wijden, Drs. Nanne Dodde en Arne van Oosterom (Design Thinking Academy)

 

Praktische informatie

Data 8 oktober 2020
29 oktober 2020
12 november 2020
3 december 2020
10 december 2020
14 januari 2020
21 januari 2020
Tijd 16:00 - 21.00 uur
Kosten € 2.795 (inclusief catering en diverse digitale studiematerialen). Leden van de AUV en alumni AAGS/UvA Academy ontvangen 10% korting. Het cursusgeld is vrijgesteld van btw. Het combineren van kortingen is niet mogelijk.
Aantal Gezien het interactieve en intensieve karakter van deze masterclass is er maximaal plaats voor 25 deelnemers.
Locatie Amsterdam

 

Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname vanuit de Universiteit van Amsterdam.

Heb je vragen over dit programma? Neem gerust contact op met Esther Verhamme. Of download de brochure voor het uitgebreide programma.

E: e.verhamme@uva.nl
Whatsapp: 06 28759774

UvA Academy 

De UvA Academy biedt opleidingen voor professionals. We maken wetenschappelijk onderzoek toegankelijk. De opgedane kennis is toepasbaar in je dagelijkse praktijk. Meer weten over ons en ons aanbod? Lees verder

 

 • Misschien ook interessant?

  The Future of Strategy

  Dit programma is voor strategen, beleidsmakers en ondernemers die te maken hebben met de dynamiek, ambuigiteit, complexiteit en onvoorspelbaarheid van deze tijd.

  Meer over dit programma

  The Future of Work

  Een programma voor beleidsmedewerkers, managers en (HR)professionals van organisaties die adequaat willen anticiperen op een arbeidsmarkt in transitie. Je loopt tegen verander-vraagstukken aan waar je met behulp van wetenschap en praktijkcasussen tot nieuwe inzichten komt.

  Meer over dit programma

Toekomst van Organisaties en Organiseren Masterclass
Diploma
Vorm Deeltijd , kortlopend , incompany
Studielast EC, 7 dagen
Voertaal Nederlands